TART KEK
MALZEMELER
■2 yumurta
■1 su bardağı şeker (azaltabilirsiniz)
■1/2 su bardağı süt
■1/2 su bardağı sıvı yağ
■1 tepeli su bardağı un
■1 k. tozu
■1 vanilya
■2 y. kaşığı kakao
ISLATMAK İÇİN
■ 1,5 su bardağı süt
■2 Tatlı kaşığı kakao
NASIL YAPILIR
Klasik kek şeklinde hazırlayın ve yağladığınız kalıba dökün. Önceden ısınmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dk aralığında pişirin. Kullandığınız kalıbın genişliğine göre pişme süresi değişebilir.
Pişen keki ilk sıcaklığı geçince kürdan veya çatalla delin. Sıcak keke soğuk sütü döküm.
Kalıptan servis tabağına alın.
KREMA olarak 2 gün önce yaptığım pastacı kremasından küçük bir kase kadar kalmıştı. Pastacı kremasını, 1 poşet kremşanti ve yarım su bardağı süt ile hazırladığım kremşantiye ekleyip güzelce mikserledim. Bunu sıkma torbasına doldurarak süslemede kullandım.
Çilek kullanmak tabi ki de zorunlu değil 😜
Yaptığım pastacı kreması buydu👇👇
PASTACI KREMASI ●3,5 su bardağı süt
●1 yumurta sarısı
●3 yemek kaşığı un
●3 yemek kaşığı mısır nişastası
●1 çay bardağı şeker
●1 vanilya
●1 dolu tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı (tereyağı da olur)
●1 poşet kremşanti
Kreması için krem şanti, yağ ve vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırarak kıvamlı bir hale gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp toz kremşanti, vanilya ve tereyağını ekleyip iyice mikserleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder