Haşhaşlı ve mandalinalı güzel bir sütlü tatlı
MALZEMELER
1 litre süt
2 tepeleme yemek kaşığı un
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 poşet krem şanti
2 yemek kaşığı haşhaş
Mandalina dilimleri
Üzeri için :
1 poşet krem şanti
Erimiş çikolata
Tatlımız için süt,un,nişasta ve şekeri tencereye koyup pişiriyoruz.Piştikten sonra yağı , vanilyayı ve haşhaşı katıp yağ eriyene kadar karıştırıyoruz. Ilınıncaya kadar üzerinin kabuk tutmaması için arada karıştırıyoruz ılınınca İyice soğuması için buzdolabına koyuyoruz.Soğuyan tatlıyı dolaptan çıkarıp bir poşet krem şantiyi ekleyip mikserle iyice çırpıyoruz.
Bardaklarımıza mandalina dilimlerini koyup daha sonra haşhaşlı tatlımızı koyup üzerine krem şanti sıkıp eritilmiş çikolata ile süslüyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder