Elma Topları
Malzemeleri
- 4 adet elma
- 1 paket petibör bisküvi
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 fiske tarçın
- 1 avuç ceviz
- 1 avuç fındık
Üzeri için;
- Yarım paket çikolata (40 gr)
NASIL YAPILIR
Petibör bisküvileri rondodan toz haline gelinceye kadar çekiyoruz. Ceviz ve fındık içlerini de robotta biraz dişe gelecek şekilde çekiyoruz.
Elmaları soyup rendeleyerek bir kaba alıyoruz. Üzerine toz petibörü, pudra şekerini, tarçını, ceviz ve fındık içlerini de ekleyip güzelce yoğuruyoruz. Ele yapışan bir kıvamda oluyor.
Hazırladığımız bu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanarak toplar yapılır. Bu toplar da ceviz, fındık, fıstık içi, Hindistan cevizine bulanarak üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata ile zigzaglar yapılır.
Elma topları hazırdır. Buzdolabında biraz dinlendirildikten sonra servis yapabilirsiniz. Bu ölçüler ile 14 – 15 adet elma topları oluyor.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder