KOZALAK MANTI
Malzemeler:
3 adet yufka
500 gram kuşbaşı tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
1 adet sivri biber
1 su bardağı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
Karabiber, pulbiber, tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Yufka 8 eşit üçgen parçaya bölünür. Üçgenin geniş kısmına enlemesine pipet konulur ve pipet yardımıyla sarılır ucu ıslatılır ve kapatılır. Pipetten iterek çıkartılır. Tüm parçalara aynı işlem uygulanır. Sarılan yufkalar bol kızgın yağda kızartılır.
Tavuklar kuşbaşı doğranır sıvı yağ ile birlikte tavaya alınır, kavrulmaya başlanır. Yemeklik doğranan soğan, biber de ilave edilir. Baharatlar eklenir ve pişirilir.
Sarımsak ezilir ve yoğurtla karıştırılır.
Kızartılan yufkalar servis tabağına dizilir. Ortasına yoğurt konur. Yoğurdun üzerine de tavuklar konur, arzuya göre salçalı domates sos gezdirilir, servis edilir.
Afiyet olsun 💕
tarif @beceriklihatun dan alıntıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder