23 Şubat 2019 Cumartesi

ELMALI TURTA




ELMALI TURTA

Hamuru için:

125 gr yumuşak margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (ben 3.5 su bardağı kullandım)

İçi İçin:
4 adet orta boy elma
4 kaşık toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

İç malzemesi için elmalar soyulup rendelenir.Şekerle birlikte suyu çekene kadar pişirilir.Tarçın ve fındık eklenerek soğumaya bırakılır.

Hamur malzemeleriyle unu yavaş yavaş katarak kurabiye hamuru kıvamında bir hamur yoğurulur.Hamur yaklaşık yarım santim kalınlığında hafif unlu bir zeminde açılıp muffin kalıplarına uygun büyüklükte bir kalıpla kesilir , kalıpların içine yerleştirilir ve elmalı harç konur.Kalan hamur açılır kurabiye kalıbı ile kesilir ve harcın üzerine konur.180°derecelik fırında pişirilir.Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpilir.

tarif @bitter.cikolataam a aittir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder