🥕HAVUÇ VE KABAK 🥒 TARATOR
Malzemeler
Yarım kilo kabak
Yarım kilo havuç
Yarım demet dereotu
4 diş sarımsak
1 büyük kase yoğurt mayonez karışımı
1 çay bardağı doğranmış ceviz
1 küçük kase kornişon turşu
Sıvı yağ
Tuz
Hazırlanışı
Kabak ve havuç soyulup ayrı ayrı kaplara rendelenir ,tavaya 3 yemek kaşığı yağ koyup önce kabaklar tuz atılarak kapak kapatarak ara sıra karıştırarak kavrulur ,süzgeçe alıp suyunun süzülmesi beklenir, aynı şekilde havuçta tavaya alınıp kavrulur, süzgeçte süzülür bir kaba alınıp soğuyunca kabağa yoğurt, mayonez rendelenmiş sarımsak, ince doğranmış dereotu ,küçük doğranmış kornişon ,turşu ,cevizin yarısını ekleyip karıştırılır, havuca da yoğurt mayonez , sarımsak ,kalan ceviz eklenip karıştırılır ,servis tabağına alınır. ( süzülen suyu çorbalar da kullanabilirsiniz ) Afiyet olsun.
tarif @leziz_tariflerim_ e aittir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder