Tahinli Cevizli Pekmezli Kek Tarifi
Malzemeler;
3 yumurta
1 çay bardağı toz şeker ( 100 ml )
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Yapılışı:
Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz
Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat ediyoruz.
Toz şekeri ekliyoruz.,köpürtene kadar çırpıyoruz
Üzerine; 1 çay bardağı zeytinyağı ,1 çay bardağı süt ,1 çay bardağı pekmez ,1 çay bardağı tahin
Ekleyip karıştırıyoruz.
Ben üzüm pekmezi kullandım dileyen dut veya harnup pekmezi kullanabilir.
Sonra cevizi ,vanilini ve kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştırıyoruz
Son olarak 2 su bardağı unumuzu eliyoruz.
Kek kalıbını tereyağı ile güzelce yağladım.
Margarin ile de yağlayabilirsiniz
Kek kalıbının üzerine bolca susam serpiştiriyoruz.
Hamurumuzu kek kalıbına boşaltıyoruz
Önceden 170 derecede ısıttığım fanlı fırında pişmeye bırakıyorum.( Fırınınıza göre 160 derecede de pişirebilirsiniz )
Yaklaşık 45-50 dakika ,maksimum 1 saat içinde pişmiş olacaktır.
45 dakika sonra kürdanla kontrol edebilirsiniz.
Keki fırından alıp
Üzerini mutfak beziyle örtüp 10-15 dakika dinlendirip dilimleyerek servis yapın 🙋♀️
tarif @umutsepetim den alıntıdır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder