7 Şubat 2019 Perşembe

İÇİ ÇİKOLATALI PAMUK POĞAÇA






Verdiğim ölçü 2 tepsi için 

Malzemeler 

3 su bardağı süt 
1 su bardağı sıvı yağ 
1 tatlı kaşığı tuz 
3 tatlı kaşığı toz şeker 
1 paket kuru maya 
2 tane yumurta sarıları üzeri için ayırın 
Ve un ölçü kullanmıyorum göz kararı kulandım 

İç malzemesi için 
Sürülebilir çikolata (nutella-sarelle vs )



NASIL YAPILIR

Sütü ılıtıp maya şeker yumurta akı tuz ve sıvı yağ ekleyip karıştırın unu kontrolü ekleyip yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini kapatıp sıcak bir yerde mayalansın .
Mayalanan Hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp içine sürülebilir çikolata sürüp poğaça şekli verip yağlı kağıt serdiginiz fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpip 250 derece ısınmış fırına verin fırından çıkınca yumuşak kalması için üzerini havlu ile kapatın.

TARİF @almiramutfak a aittir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder