6 Şubat 2019 Çarşamba

POŞET ÇAY KURABİYESİ





POŞET ÇAY KURABİYESİ 


MALZEMELER

150 gram yumuşak tereyağı
Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
1 yumurta akı
1 paket vanilya
2 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şekil vermek için :

Çay poşeti
Üzeri için. :

80 gram bitter çikolata
Çay poşeti ipleri


Çay Poşeti Kurabiyesi Tarifi'nin Yapılışı

İlk olarak hamuru için un hariç diğer malzemeleri iyice karıştırın,krema haline getirin. Yavaş yavaş un ekleyin,ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurunuzu hafifçe unlanmış tezgahta ince bir şekilde açınız. Çay posetini hamurunun üzerine koyup bıçak yardımıyla şekil verin. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. Bir kürdan yardımıyla üst tarafından delikler açın.
Bütün Kurabiyeleriniz hazır olunca, 15 dakika buzlukta bekletin. Bu sayede pişerken Kurabiyelerin şekilleri bozulmayacaktır.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında hafif pembeleşinceye dek pişirin. Mümkünse fırınınızın yanından ayrılmayın,hemen kızarıyor.
Bitter çikolatayı benmari usulü eritiniz.
Soğuyan kurabiyelerinizi yarısına kadar çikolataya batırınız ve tekrar yağlı kâğıt üzerine koyunuz. Çikolatalar donunca servis ediniz.
Afiyet olsun. . .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder