PAMUK POĞAÇA
Malzemeler:
2 yumurta (pekmez sürmek istemeyen sarısını üstüne sürebilir)
1 su bardağı ılık süt
1 kutu sıvı krema ılık
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
1 su bardağı ılık su
Un ( 6 su bardağı fazlası eksiği olabilir kontrollü ekleyin)
Üzeri için;
2 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı su
Beyaz susam
Yapılışı:
1- Şeker ve maya bir kaseye alınır. Üzerine ılık su ilave edilir eritilir, mayalandırılır.
(Su ne sıcak ne soğuk olacak)
2- UN leğene elenir. Ortasına bir havuz açılır. Üzerine hazırlan mayalı karışım dökülür.
3- Süt hafif ısıtılır una eklenir. Üzerine yumurta, krema, sıvı yağ, tuz eklenir, çatalla karıştırılır ve ardından elle yoğrulur. Yumuşak bir hamur elde edilir.
4- Hamurun üzeri kapatılır ve bir saat dinlendirilir. Hamur iki katına çıkıncaya kadar mayalandırılır.
5- Mayaya gelen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler oluşturulur. Arzuya göre şekil verilir, fırın tepsisine dizilir.
6- Pekmez ve su karıştırılır poğaçalar üzerine sürülür.
7- Susam serpilir. Bıçakla çizikler atılır.
8- Tepsi mayası için bir süre dinlendirilir.
9- 180 derece fırında alt üst ayarda kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun 💕
NOT👉 Krema şart değil. Yoksa süt miktarını biraz arttırın yeterli olacaktır 😘
tarif @beceriklihatun dan alıntıdır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder