2 Şubat 2019 Cumartesi

PAMUK POĞAÇA






PAMUK POĞAÇA 

Malzemeler:

2 yumurta (pekmez sürmek istemeyen sarısını üstüne sürebilir) 
1 su bardağı ılık süt
1 kutu sıvı krema ılık
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kuru maya 
1 su bardağı ılık su
Un ( 6 su bardağı fazlası eksiği olabilir kontrollü ekleyin)
Üzeri için;
2 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı su
Beyaz susam

Yapılışı:

1- Şeker ve maya bir kaseye alınır. Üzerine ılık su ilave edilir eritilir, mayalandırılır.
(Su ne sıcak ne soğuk olacak) 

2- UN leğene elenir. Ortasına bir havuz açılır. Üzerine hazırlan mayalı karışım dökülür.

3- Süt hafif ısıtılır una eklenir. Üzerine yumurta, krema, sıvı yağ, tuz eklenir, çatalla karıştırılır ve ardından elle yoğrulur. Yumuşak bir hamur elde edilir.

4- Hamurun üzeri kapatılır ve bir saat dinlendirilir. Hamur iki katına çıkıncaya kadar mayalandırılır.

5- Mayaya gelen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler oluşturulur. Arzuya göre şekil verilir, fırın tepsisine dizilir.

6- Pekmez ve su karıştırılır poğaçalar üzerine sürülür.

7- Susam serpilir. Bıçakla çizikler atılır.

8- Tepsi mayası için bir süre dinlendirilir.

9- 180 derece fırında alt üst ayarda kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun 💕
NOT👉 Krema şart değil. Yoksa süt miktarını biraz arttırın yeterli olacaktır 😘



tarif @beceriklihatun dan alıntıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder