27 Şubat 2019 Çarşamba

Çikolatalı Pamuk Topkek



Çikolatalı Pamuk Topkek 


Malzemeleri

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker (150 ml)
  • 100 gr eritilmiş teremyağ veya 100 ml sıvı teremyağ
  • 1 çay bardağı süt (150 ml)
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşık kakao
  • 1 çay bardağı un
Üzeri için;
  • Damla çikolata


Nasıl yapılır

Yumurta ve toz şekeri köpürünceye kadar çırpıyoruz. Eritilip ısıtılmış teremyağ ve sütü de ilave edip çırpma işlemine devam edelim. İsterseniz sıvı teremyağ ile de yapabilirsiniz.

Un, vanilya, kabartma tozu ve kakao da eklenerek tekrar çırpılır. Kıvamı boza kıvamında olacak, unun kalitesine göre miktar değişebildiği için kontrollü olarak ekleyin. Duruma göre 1 kaşık un ilavesi yapabilirsiniz.
İsteğe göre kek hamuruna ceviz veya fındık kırığı da ekleyebilirsiniz. İçi de dışı da çikolatalı olsun derseniz iç harcına da damla çikolata ekleyebilirsiniz.
Hazırladığımız hamuru muffin kalıplarımıza paylaştırıp üzerlerine damla çikolata serpiştirelim.
Son olarak önceden ısıtılmış alt üst fansız 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişirelim. Çikolatalı pamuk topkek tarifi servise hazırdır. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder