MALZEMELER ( HAMUR İÇİN )
100 gr tereyağı
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 vanilya
1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Alabildiği kadar un
ÜZERİ İÇİN
1 tart jöle
1 çay bardağı alınan meyveye uygun meyve suyu
MUHALLEBİSİ İÇİN
Yarım litre süt
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı un
1 vanilya
75 gr kadar tereyağı
YAPILIŞI
Tereyağını buzdolabından çıkararak ince ince doğranır.
Hamur malzemelerini karıştırarak ele yapışmayan çokta yumuşak olmayan bir hamur elde edilir. ( yağı yedirmek için uzun süre yoğrulur )
Üzerini örterek 10 dakika kadar buzdolabında dinlendirilir.
Küçük tart kalıbını yada tepsiyi yağlayarak hamur el ile sıkıca yerleştirilir.
Eğer yağlı kağıt kullanılırsa hamur pişince daha güvenli çıkacaktır.
Bıçakla 2-3 yerinden delik açılır ki çok kabarmasın.
Önceden ısıtılmış 170-180 derecelik fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir.
2. kat olan muhallebi malzemelerini tencereye koyarak karıştırılır.( yağ hariç )
Muhallebi kıvamını bulunca alıp beş-on dakika kadar ılımaya bırakılır.
Tereyağını muhallebiye atarak mikserle 2-3 dakika karıştırılır.
İyice soğumuş olan muhallebiyi tart hamurunun üzerine yayılır.
Tart jölesi üzerinde yazan tarife göre pişirilir.
Jöleyi 1-2 dakika karıştırarak soğuduktan sonra ılıkken acele bir şekilde tartın ortasından başlayarak dışa doğru meyvelerin üzerine yayılır.
2-3 saat dinlendikten sonra servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder