MALZEMELER
8 bardak su veya et suyu
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 su bardağı erişte
TERBİYESİ İÇİN MALZEMELER :
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
Tuz
ÜZERİ İÇİN MALZEMELER:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
Su bardağı ölçüsü 200 ml
NASIL YAPILIR
8 bardak suyu tencereye koyup kaynatın.
Kaynar kaynamaz erişteyi ilave edip, karıştırın.
Eriştenin pişmesine yakın, haşlanmış mercimeği ilave edip karıştırın.
Erişte ve mercimek birkaç dakika kaynarken terbiyeyi hazırlayın.
Bunun için bir kaseye yumurta, un ve yoğurdu koyup çırpın.
Çorbanın kaynayan suyundan bir kaç kepçe terbiyeye ilave edip, terbiyenin çorbaya ilave ettiğinizde kesilmemesi için ılımasını sağlayın.
Bir taraftan kepçeyle karıştırıp, bir taraftan terbiyeyi ilave edin.
Kaynadıktan sonra çorbanın kıvamını sıcak suyla ayarlayın
Tuzunu ilave edip, kaynamaya başladıktan sonra bir süre daha çorbayı pişirip ocaktan alıp tencerenin kapağını kapatın.
Tereyağı, nane ve pul biberi kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak sıcak servis edin.
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder