MALZEMELER
1 yemek kaşığı şehriye
1 yumurta sarısı
1 bardak tavuk suyu
Nane (+8 ay)
1 yemek kaşığı ev yoğurdu
NASIL YAPILIR
Şehriyeleri tavuk suyunda pişirin.
Yoğurt ve yumurtayı minik kavonoza alıp kapağını kapatıp güzelce çalkalayın.
Çorbadan aldığınız kadar tekrar soğuk su ekleyin ve azar azar tencereye ekleyin.
Yoğurt ve yumurta kesilmesin diye bu işlemi mutlaka yapın.
Afiyet olsun.
Tavuk suyu; sinüslerin açılmasını sağlamaktan, eklem ağrılarını hafifletip vücut kırgınlığını geçirmeye kadar birçok şifalı özelliğe sahip.
Geleneksel tavuk suyu çorbanın içerisinde bulunan maddelerin hastalıkla savaşan beyaz kan hücrelerini üretimine katkısı olduğunu belirtiliyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder