MALZEMELER
Yarım kırmızı biber
Yarım küçük patates
Yarım küçük soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı tereyağı
NASIL YAPILIR
Kırmızı biber,patates,soğan,sarımsağı bir tencereye alıp pişirin.
Blender ile ezin.
Tereyağını eritip unu kavurun.
Karışımı yavaş yavaş kavurduğunu una ekleyip sıcak su ekleyip bir taşım kaynatın..
Afiyet olsun :)
Kırmızı biber vücut metabolizmasını etkiler ve proteinin enerjiye dönüşümüne yardımcı olur. E vitamini hücrelerde hasar görülmesini engeller ve bu sayede kanser potansiyelini azaltır. Kırmızı biberde C vitamini ve potasyum da bol miktarda bulunur. C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirirken potasyum kalp krizi riskini azaltır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder