
MALZEMELER
1 adet tavuk but veya yarım tavuk göğsü
4 yemek kaşığı un
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sirke
Tuz, karabiber, nane
ÜZERİ İÇİN MALZEMELER
Tereyağı
Pul biber
NOT:Su bardağı ölçüsü 200ml’dir.
NASIL YAPILIR
Yıkadığınız tavuk etini tencereye koyup, su ilave edin ve ocağın üzerine alın.
Kaynamaya başlayınca altını kısıp, tavuk etleri yumuşayana kadar pişirin.
Pişen tavuk etlerini tencereden alıp soğumasını bekledikten sonra çorbaya ilave etmek için didikleyin.
Tavuk suyuna iki diş sarımsağı rendeleyin. Karabiberi ilave edip bir taşım kaynatın.
Ayrı bir yerde 4 yemek kaşığı unu 2 bardak suyla iyice karıştırın. Dikkat edin hiç topak kalmasın. Bir yandan kepçeyle karıştırıp, bir yandan suyla açtığınız unu tavuk suyuna ilave edin.
Tuzunu ve 1 yemek kaşığı sirkeyi koyup çorbayı pişirin.
Pişen çorbaya didiklediğiniz tavuk etlerini ve naneyi ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
İsteğe göre tereyağıyla pul biberi kızdırıp üzerine gezdirin ve sıcak sıcak servis edin.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder