31 Ocak 2019 Perşembe

TAZE FASÜLYE ÇORBASI (+6 AY)




MALZEMELER

6-7 adet taze fasulye
Yarım patates
Yarım soğan
1 Diş sarımsak
Yarım havuç
1 Tatlı kaşığı tam buğday unu
1 Tatlı kaşığı tereyağı
Et suyu veya tavuk suyu



NASIL YAPILIR

Taze fasulyeler yıkanıp temizlenir.
Ufak ufak kesilir.
Taze fasulye,patates,soğan,sarımsak,havuç buharda pişirilir.
Piştikten sonra tencereye alınır ve et suyu veya tavuk suyu eklenir.
Bir taşım bu şekilde kaynatılır.
Ayrı bir ufak tavada kısık ateşte tereyağı eritilir ve un eklenerek kavrulur.
Yemeğin suyundan eklenerek un pişirilir ve bu karışım çorbaya eklenir.
Blender'dan geçirilir.

AFİYET OLSUN.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder