10 Ocak 2019 Perşembe

EVDE BEBEK İÇİN LABNE PEYNİRİ YAPIMI (+6 AY)




Bebeklerin ek gıdaya geçtiklerinde 1 yaşına kadar tuzun yasak olduğunu biliyorsunuz. Bir yaşından önce verilen tuz, damarlarında birikerek bebeğin erken yaşta hipertansiyon hastası olmasına yol açabilir. Bebeklere ek besin verirken son derece dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü basit gibi görülen hatalar ileri yaşlarda ciddi sağlık sorunları oluşturabiliyor. 

Bugünde evde yapabileceğiniz bir labne peyniri tarifi vermek istiyorum.

Malzemeler:

1 Litre Süt 
1 kibrit kutusu büyüklüğünde tuzsuz ezilebilir beyaz peynir

Nasıl Yapılır
   
 💝 Süt açık sütse kaynatın , kutu sütse ısıtmanız yeterli.Yine serçe parmak testi yapıyoruz bu esnada :) ona kadar saydınız eğer elinizi yakmıyorsa tamamdır.

💝Beyaz peyniri çatalla ezip üzerine bir kepçe kadar sıcak sütü ekliyoruz ve iyice eziyoruz ki özdeşleşsin.

💝Sonra süt sıcakken peyniri istediğiniz bir cam kavanoza koyup peyniri de ekleyerek karıştırın.

💝Yoğurt mayalar gibi kabınızı örtüp 4-5 saat mayalanmaya bırakınız.
💝Mayalandıktan sonra 12 saat buzdolabında bekletip tel süzgecin üzerine temiz bir tülbent serip bir saat kadar peynirinizi süzdürün.
Labne peyniriniz hazır.
Bir Hafta kadar buzdolabında ağzı kapalı olarak kalabilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder