EVDE BEBEK YOĞURDU NASIL YAPILIR (+6 AY)
Altıncı aydan itibaren bebeğinize anne sütüyle birlikte ek gıda vermeye başladınız. Doktorlar öncelikli olarak tercihinizi yoğurttan yana kullanmanızı öneriyor. Evde mayaladığınız saf yoğurt bebeğiniz için çok faydalı olacaktır. Yoğurt kalsiyumdan zengin besinlerin başında geliyor.Protein açısından oldukça zengin olan yoğurt B12,B6 kaynağıdır.
Yoğurt nasıl yapılır? öncelikle 1 litre Süt ve 1 yemek kaşığı yoğurt mayasına ihtiyacınız var.
Sütü güvendiğiniz herhangi bir yerden açık aldıysanız kaynatıp ocağın altını kapatıyorsunuz.
Kutu sütlerden ya da günlük sütlerden tercih ettiyseniz kaynatmaya gerek yok Bunu ben şöyle anlıyorum serçe parmağımı yakmayacak sıcaklıkta olduğu zaman altını kapatıyorum.Siz isterseniz bu işler için küçük bir termometre alabilirsiniz.
Son olarak mayalanacak kaba aktarıyoruz.Çelik bir tencere,cam bir kavanoz ya da küçük cam kaselere alabilirsiniz.
Aldığımız yoğurt mayasını azar azar süte ilave ediyoruz ve hızlıca karıştırıyoruz. Mayaladığımız yoğurdun ağzını kapatıp kalın bir örtüye,beze vb. sarıp fırının içine alıp kapağını kapatıyoruz.Fırını çalıştırmıyoruz tabi :) Dış etkenlerden koruyalım hem de belli bir sıcaklıkta kalsın diye.
Yaklaşık altı saat beklettikten sonra sardığımız bezi alıp buzdolabına kaldırıyoruz.Yoğurdun buzdolabında biraz daha katılaştığını göreceksiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder