12 Ocak 2019 Cumartesi

PEYNİR ALTI SUYU NEDİR? NASIL YAPILIR? FAYDALARI NEDİR?




Mutfakta neredeyse her malzemenin bir değerlendiriliş yöntemi var. Siz yeter ki dönüştürmek isteyin.

Peynir altı suyu da yapım aşamasındaki peynirin süzülmesi ile elde edilen bir sıvıdır. Peynir yapım aşamasında maya veya asit katma yöntemiyle pıhtılaştırılır. Bu pıhtı dışında kalan yeşilimsi sarı renkteki sıvı peynir alt suyu olarak adlandırılır. 

Besin değeri oldukça yüksek ve proteinlerce zengin olan peynir altı suyu sağlığa da son derece faydalıdır.Peynir altı suyu faydaları bu suyun bazı kaynaklara göre birçok kanser türünü önleyici etkisi olduğu söylenmektedir. Kadınlarda rahim ve göğüs kanseri, erkeklerde prostat kanseri riskini düşürür.

Bebeğinize Faydaları Nelerdir? 

Kan yoluyla kaslardaki hücrelere direk ulaşır.

Kas ve iskelet yapısını güçlendirir.

Kalsiyum deposudur.

 Kemikleri güçlendirir.

Bağışıklık sistemini güçlendirir. 



PEYNİR ALTI SUYU NASIL YAPILIR

Bir önceki yazımda evde lor peyniri yapımını yazmıştım buraya tık :).

Evde peynir yapmaya başladığınızda ilk karşınıza çıkacak mesele peyniri süzdükten sonra elinizde kalacak bunca peynir altı suyunu ne yapacağınızdır. Süt mayalandıktan sonra peyniri süzüp çıkardığınızda kalan su peynir altı suyudur. Sütün yağı ve katı maddesi peynire geçer ve kalan bolca su, protein, çeşitli mineraller ve süt şekeri yani laktoz peynir altı suyunda kalır.


NERELERDE KULLANILIR

 -Bebeğiniz için hazırladığınız kahvaltı karışımlarına ekleyebilirsiniz. 

-Yaptığınız pancake ,krep,keklere ilave edebilirsiniz. 

-Makarnanın haşlama suyuna ekleyebilirsiniz. 

-Her çeşit hamur işine ekleyebilirsiniz. 

-Çorbalarına ekleyebilirsiniz.



1 yorum: