3 Ocak 2019 Perşembe

İrmik Helvası



Herkese Merhaba 😍


Yiyip yiyip kilo almayanlardan mısınız? Yoksa su içsem yarıyor diyenlerden mi?
Ben kilo almayan şanslı kesimdenim 😂 Gece mutlaka bişeyler yer öyle yatarım.Benim gibi olanlar çevresindeki insanlardan ya da ailelerinden hep aynı cümleleri duyar genelde. Bu kilo almama durumunu bir sebebe bağlasalar da çoğunluğu şehir efsanesi düzeyindedir.
İrmik helvası tarifinden önce bi kaç tane örnek olarak yazdım size neler diyorlar :)

1. Herkesin metabolizması aynı olmuyor işte.

2. 40'ından sonra görürüm ben seni. Bakalım kilo alıyor musun almıyor musun


3. Doğuştan şanslısın valla.

4. Bu çocuğun midesinde kesin kurt var.

5. Sen 6 ay bizim evde kal, bak nasıl kilo alıyorsun.

6. Senin yediklerini ben yesem davul gibi olurum valla.

7. Yemek için her zaman bahanen var.

8. Hiç mi şeker kullanmıyorsun?

9. Yiyor ama yakıyor demek ki.

10. Öyle bir yiyorsun ki canım çekti ya.

11. Bu kadar yemek depresyon belirtisidir bak, benden söylemesi.

12. Bu kadar et yeme, zararlı.

13. Sen nerene yiyorsun bu kadar yemeği ya?

14. Maaşının tamamı yemeğe gidiyordur.

Gelelim gece gece canım çekipte yaptığım irmik helvasına 


 🤗😄😄 

Malzemeler
2 dolu dolu yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı irmik
1,5 veya 2 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Yapımına geçelim.

Tereyağını tavada eritip irmiği üzerine döküyorum ve orta büyüklükteki ocakta, orta ateşte yaklaşık 3 dakika sürekli karıştırarak kavuruyorum.3 dakika sonunda ocağın altını kısıp 3 dakika da kısık ateşte iyice kavuruyorum.Bu arada irmiğin rengi bayağı dönmüş oluyor, kremken açık sütlü kahve rengine dönüşüyor ayrıntılı yazmak gerekirse.Toplam 6 dakikalık bu sürenin sonunda şekeri ekliyorum ve 4 dakika da şekerle kavuruyorum.Başta da dediğim gibi şekeri belli bir tarif o yüzden 1, 5 bardağa kadar şekeri azaltabilirsiniz.Daha da azaltınca kıvamını etkileyebilir diye düşünüyorum.Ayrıca bu etapta çok çabuk kararacağı için hızlı davranmak ve irmiği yakmamak gerekiyor.Bu tarifin bir özelliği de rengin biraz koyu olması, bana böyle çok kavrulmuş hali daha lezzetli geldiği için hep böyle kavuruyorum, siz sevmiyorsanız daha açık renkli bırakabilirsiniz.Toplamda 10 dakikalık kavurmanın sonunda altını kısıktan normale getirip suyu ekliyorum (bu arada sıçrayabilir, dikkatli olun. )Su hemen kaynıyor zaten, kısığa tekrar getirip birkaç kez karıştırdıktan sonra (yaklaşık 1 dakika sürüyor) birazcık akışkan ve sulu bırakıp altını kapatıyor ve dinlenmeye bırakıyorum. Afiyet olsun. . . . . . . . . .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder