MALZEMELER
1 Bütün köy tavuğu
Patates
Soğan
Sarımsak
Kereviz Yaprağı
Maydanoz
Havuç
İsteğe göre karabiber +8 ay bebekler için tat vermesi açısından kullanılabilir.
NASIL YAPILIR
Tüm malzemeler tencereye alın üzerine çıkacak kadar su ekleyin.
Tencereyi ocağa alın ve kısık ateşte 3 saat kadar pişirin
Daha sonra süzgeçten geçirin.
Süzülen tavuk suyunu buzdolabı poşetlerine alarak buzlukta muhafaza edebilirsiniz.
Çorbalara yemeklere küp küp atabilirsiniz.
Buzlukta 3 ay kadar kalabilir.
Yapılan araştırmalara göre; “Tavuk suyu, insan vücudundaki hücrelerin büyümesi ve onarımı için gerekli olan aminoasit açısından çok zengin bir kaynak ve mevsim geçişlerinde soğuk algınlıklarına ve diğer bazı hastalıklara karşı vücudu koruyor.”
Tavuk suyu çorba, kişilerin su ihtiyacını karşıladığı gibi istenmeyen bu maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.
Tavuk suyu çorba, içerdiği jelatin sayesinde suyu bağlayıcı özellik kazanarak, sıvıların ve sindirim salgılarının bağırsak içinde toplanmasına, sindirimin kolaylaşmasına yardımcı oluyor. Eklem ağrıları ve iltihabın önleyici etki sağlayabilmesi ve zarar görmüş kıkırdak dokunun tamirinde etkili rol üstleniyor. Yine tavuk suyu içerisinde yer alan arjinin, glisin ve prolin isimli proteinlerin en küçük yapı taşları olan aminoasitler, vücutta mikroplarla mücadeleyi kolaylaştırıyor. Glisin, rahatlatıcı etkisi sayesinde uyku düzeni sağlıyor ve içerdiği jelatin ile saç ve tırnak sağlığına yardımcı oluyor. Kalsiyum, magnezyum, fosfor gibi birçok faydalı mineral açısından zengin olan tavuk suyu, sağlıklı kemik gelişiminde önemli rol oynuyor. Bu nedenle çocuklara ve spor yapanlara ve menopoza bağlı kemik erimesi veya kemik kırığı sorunu olanlara öneriliyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder