Malzemeler
1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya(50 gram)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 adet yumurta akı (akı içine, sarısı üzerine ayrılacak)
Aldığı kadar un
Arası için;
200 gram eritilmiş tereyağ
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam ve çörek otu
İlk olarak derin bir kabın içerisine sütü, ılık suyu, şekeri ve mayayı alıp karıştıralım. Daha sonra diğer malzemeleride ekleyip iyice yoğurup kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Daha sonra hamurumuzu 30 dakika mayalanmaya bırakalım.
Hamurumuz mayalanınca hamuru 12 eşit parça bezelere ayıralım ve 6 şarlı olacak şekilde 2 gruba ayıralım. Her bir bezeyi tabak büyüklüğünde teker teker açalım. Sonra açtığımız bezelerin aralarını eritilmiş tereyağ ile yağlayarak 6 bezeyi üst üste dizelim ve en üst kısmı yağlamayalım. Üst üste dizdiğimiz bezeleri merdane yardımıyla büyük yufka olacak şekilde açalım ve yufkayı 12 eşit parçaya keselim. Kenar kısımlarına peynir yerleştirip sigara böreği sarar gibi saralım.
Diğer bezelerede aynı işlemleri uygulayalım ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize yan yana dizelim ve üzerlerine ayırmış olduğumuz yumurta sarısını sürüp susam ve çörek otu ile süsleyip 5 dakika tepsi mayalanması yapalım.
Daha Sonra önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun ❤❤
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder