1 Mayıs 2019 Çarşamba

ÇİLEKLİ KITIR BAR




ÇİLEKLİ KITIR BAR

Malzemeler

2.5 çay barağı un
2 çay bardağı yulaf ezmesi
1 çay bardağı toz şeker
150 g tereyağı

Arası için

150 g labne peyniri
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
2/3 çay bardağı toz şeker

Çilekli harç için

250 g çilek
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı

Derin bir kaba oda ısısında beklettiğiniz tereyağı, toz şeker, un ve yulaf ezmesi ekleyip karıştırın. Karışım pütürlü olmalı ve pürüzsüz bir kıvam olmamalı. Tart kalıbının tabanına pişirme kağıdı serin. Hamurun yarısını kalıba serpin. Elinizle bastırıp düzleştirin. Peynirli harç için labne peyniri, yumurta, un ve toz şekeri mikser yardımıyla çırpın. Hamurun üzerine döküp yayın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15 dk (kabuk tutana kadar) pişirin. Fırından kabı çıkarın. Kaseye küçük doğradığınız çilekleri, toz şekeri ve nişastayı ekleyip karıştırın. Peynirli harcın üzerine döküp yayın. Kalan kıtırlı hamuru çileklerin üzerine boşluk kalmayacak şekilde serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin. Pişirdiğiniz barı fırında alıp soğutun . Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Dilimleyip servis yapın. 
Not; labne peynirli harcı çilekleri serpmeden önce mutlaka pişirilmeyiz ki kabuk tutsun, böylelikle çilekli harcı eklerken çilekler peynirli harcın içine girmeyecek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder