PASTANE USULÜ ÜZÜMLÜ KURABİYE
Kıyır kıyır ve nefis lezzeti ile sizde pastane deki üzümlü kurabiyeden hazırlamak isterseniz tarifi aşağıda🤗
Birkaç püf noktası var👍
-Unu azar azar ekleyin. Bardak ölçüleri değişebilir, hamurun kıvamı yapışmayan ancak sert olmayan bir kıvam olmalı
-Kıyır kıyır olması için mutlaka son pişirme yapın. Yani 175 dereceden sonra ısıyı 140 dereceye düşürüp 5-6 dk daha pişirin. -Nişasta olarak mısır veya buğday fark etmez, dilediğinizi kullanabilirsiniz, nişasta sayesinde kıvam daha kıyır kıyır oluyor
Nişasta ve karbonat markası olarak tercihim kenton👍 -üzüm miktarını fazla tutmayın, dilimlemek zor olur
-Karbonat yok ise 1 paket kabartma tozu da kullanabilirsiniz
Mutlaka deneyin derim🤗
PASTANE USULÜ ÜZÜMLÜ KURABİYE
Malzeme
150 g tereyağı
1 yumurta
1 yumurta akı
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağı
1/2 su bardağı nişasta
3.5-4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı karbonat
1 su bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı iri çekilmiş fındık veya ceviz
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Derin bir kaseye tereyağını ve toz şekeri alıp çırpın. Üzerine yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Sıvı yağı ilave edin. Nişasta, 3.5 su bardağı un ve karbonatı ekleyip yoğurun. Elinize yapışmayan ve yumuşak bir kıvamda olmalı.Kuru üzüm ve fındık ilave edip tekrar yoğurun. Hamuru yarıya bölün. Dar ve uzunlamasına şekil verin. Elinizle hafif bastırıp yayın. Verev şeklinde kesip pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye alın. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20 dk pişirin. Isıyı daha sonra 140 dereceye düşürüp 5-6 dk daha pişirin. Kurabiyeleri fırından alıp soğutun ve servise sunun. .
tarif tijenaktay a aittir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder