16 Mayıs 2019 Perşembe

BEĞENDİLİ TAVUK




KÖZDE PATLICANLI TAVUK

Malzemeler


4 büyük patlıcan
2 su bardağı süt
1.5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
2 adet tavuk göğsü (sadece göğüs kısmı olacak)
1 orta boy soğan
2 adet biber
2 çay kaşığı toz kırmızıbiber

NASIL YAPILIR

Eti ısıtılmış bir tencereye soyulmuş ama doğranmamış soğanla beraber alıp yüksek ateşte karıştırarak kavurun.
Kendi suyunu verince ağzını kapatıp, saldığı suyu çekene kadar pişirin.
Pişen ete doğranmış biberleri ekleyip 10 dakika kadar pişirin.
Toz kırmızıbiber, tuz ve karabiberini ekleyip karıştırın.
Patlıcanları bir kaç yerinden delerek tercihen ocak üzerinde közleyin.
Bekletmeden kabuklarını soyup bir kaba alın.
Acı suyunun çıkması için: Üzerlerine 1 çay bardağı sütü gezdirin ve üzerini kapatacak kadar su ekleyin. Bu şekilde 30 dakika kadar bekleyin. Daha sonra patlıcanları normal suya tutup yıkayın ve süzülmeye bırakın. Bu şekilde patlıcanların rengi açılacaktır.
Patlıcanları küçük küçük doğrayıp, bıçakla döver gibi yaparak ezin.
Bir tencereye tereyağı ve unu alıp,unun kokusu çıkana kadar kavurun.
Sütünü ilave edin. Muhallebi kıvamına gelince patlıcanları çok az karabiberi ve tuzu ekleyip karıştırın.2 dakika kadar bu şekilde pişirin. Servis tabağına alıp yayın.
Üzerine sıcak olarak önceden pişirdiğiniz tavuk etini koyun. Soğutmadan servis edin.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder