İrmikli Kesme Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı irmik
- 1 tane yumurta
- 2 su bardağı dolusu un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için;
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 4 -5 damla limon suyu
Bulamak için;
- İrmik
İrmikli Kesme Tatlı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbeti için tencereye su ,şeker ve limon suyunu ilave edip şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan sonra altını biraz kısıp 12-13 dakika kadar kaynatıp ocaktan alıyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru için derin bir kaba sıvı yağ, yumurta yoğurt ve yumurtayı koyup çırpıyoruz sonra irmiği ,kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- En son unu ekleyip yoğuruyoruz.
- Hamuru 4 parçaya bölüp her bir parçayı uzun şeritler haline getiriyoruz.
- 2 parmak genişliğinde bıçakla kesip her tarafını irmiğe buluyoruz.
- Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
- Fırından çıkardığımız tatlımızı hemen kare bir borcama alin şerbeti her yerine daha iyi ulaşması için sonra şerbeti üzerine gezdiriyoruz.
- Arada bi alt üst ederseniz daha iyi şerbetini çekecektir👍.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder