6 Mayıs 2019 Pazartesi

İRMİKLİ KESME TATLI

 



İrmikli Kesme Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 tane yumurta
  • 2 su bardağı dolusu un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 -5 damla limon suyu
Bulamak için;
  • İrmik



İrmikli Kesme Tatlı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbeti için tencereye su ,şeker ve limon suyunu  ilave edip şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
  2. Kaynadıktan sonra altını biraz kısıp 12-13 dakika kadar kaynatıp ocaktan alıyoruz,  soğumaya bırakıyoruz.
  3. Hamuru için derin bir kaba sıvı yağ, yumurta yoğurt ve yumurtayı koyup çırpıyoruz sonra irmiği ,kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  4. En son unu ekleyip yoğuruyoruz.
  5. Hamuru 4 parçaya bölüp her bir parçayı uzun şeritler haline getiriyoruz.
  6. 2 parmak genişliğinde bıçakla kesip her tarafını irmiğe buluyoruz.
  7. Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
  8. Fırından çıkardığımız tatlımızı hemen  kare bir borcama alin şerbeti her yerine daha iyi ulaşması için  sonra şerbeti üzerine gezdiriyoruz.
  9. Arada bi alt üst ederseniz daha iyi şerbetini çekecektir👍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder