👉LAHMACUN BÖREĞİ👈
____________________________________
🔸Malzemeleri
▪3 adet yufka
🔸Sosu için;
▪1 adet yumurta
▪1 çay bardağı süt
▪1 çay bardağı sıvı yağ
🔸İç malzemesi için;
▪350 gr kıyma
▪1 adet soğan
▪1 adet domates
▪2-3 adet yeşil biber
▪1 adet kırmızı biber
▪1 tatlı kaşığı domates salçası
▪1 tatlı kaşığı biber salçası
▪Bir tutam maydanoz
▪Pulbiber
▪Karabiber
▪Toz kırmızı biber
▪Tuz
.
🔸Yapılışı
▪İlk olarak domatesi ve biberleri küçük küçük doğrayıp maydanozu ince ince kıyalım.
▪Soğanı çok küçük oluncaya kadar robottan geçirelim eğer robotunuz yoksa bıçakla da kıyabilirsiniz.
▪Derin kabın içine kıymayı, doğradığımız malzemeleri, salçaları, baharatları ve tuzu döküp güzelce karıştıralım.
▪Bir kase içinde sütü yumurtayı ve sıvı yağı karıştıralım.
▪İlk yufkayı kenarları dışarı sarkacak şekilde fırın tepsisine yerleştirelim.
▪Yapışmaması için fırın tepsisine yağlı kağıt sermeyi unutmayın!!!
▪Üzerine sosdan serpiştirip her tarafına fırça yardımıyla sürelim.
▪İkinci yufkayı büzüştürerek serip sosdan sürelim
▪Üçüncü yufkayı da aynı şekilde yapıp yine sosdan sürelim.
▪Son olarak dışarda kalan kalan ilk yufkanın sağ ve sol kenarları ortada birleştirip alt ve üst kenarlarıylada üzerini kapatalım.
▪Geriye kalan sosu yufkanın her tarafına sürüp iç malzemeyi dökelim ve eşit şekilde yayalım.
▪Önceden ısıtılmış fırında 180°de alt ve üst olarak kızarana kadar kontrollü olarak pişirelim.
▪Böreği fırından çıkartıp ilk sıcaklığı çıkınca rulo şeklinde saralım.
▪Yağlı kağıt ile rulo olan böreği sarıp bir beş dakika da bu şekilde bekletirsek börek kolay kesiliyor ve dağılmıyor.
▪Hazır olan böreği istediğiniz kalınlıkta keserek afiyetle yiyebilirsiniz.🙋😋
Kolay gelsin Afiyet olsun 🌹
tarif kevserin_tarif_defteri ne aittir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder