17 Mayıs 2019 Cuma

Etimekli Beşamel Soslu Tavuk




Etimekli Beşamel Soslu Tavuk

Malzemeler :

1 paket etimek
500 gr kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
1 paket mantar(400 gr)
2 adet orta boy kırmızı biber
Tuz

Beşamel Sos İçin:

2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
Tuz Karabiber

Üzeri İçin:
Rendelenmiş kaşar peynir

Hazırlanışı :

500 gr kuşbaşı doğranmış tavuk göğüs etini bir tava içine koyun.
Üzerine 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyin.
Ara ara karıştırarak, pişene kadar kavurun.
Pişmeye yakın üzerine az miktar tuz ekleyin.
Tavuk göğüs eti yerine tavuk pirzola da kullanabilirsiniz.Diğer tarafta 1 paket mantarı (400 gr) isteğe göre kabuklarını soyup, temizleyin.
Orta büyüklükte küpler halinde doğrayın.
2 adet kırmızı biberin çekirdek kısımlarını temizleyip, jülyen şeklinde kesin.Mantarları ve kırmızı biberleri ayrı tavalar içinde üzerlerine az miktar sıvıyağ ekleyip, kavurun.Daha sonra beşamel sos için; orta boy bir tencere içine 2 yemek kaşığı tereyağı koyup, eritin.Üzerine 3 yemek kaşığı un ekleyip, 2 dk kadar kavurun.Ardından 2,5 su bardağı sütü azar azar döküp, unun topaklanmaması için hızlı bir şekilde karıştırın.
Koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
Eğer kıvamı çok fazla koyu ise az miktar daha süt ekleyebilirsiniz.Son olarak tuz ve karabiber koyup, ocaktan alın.Hazırladığınız beşamel sosun içine pişen tavuk etlerini, mantarları ve biberleri koyup, karıştırın
Damak tadınıza göre tuz miktarını ayarlayabilirsiniz.Daha sonra 8-9 adet etimeği orta boy dikdörtgen bir fırın kabı içine dizin.Üzerlerine hazırladığınız beşamel soslu tavuklu karışımı döküp, spatula yardımı ile yavaşça yayın.Üzerlerine bolca rendelenmiş kaşar serpiştirip 180 derecede 25 dakika kadar pişirin ☺️
Afiyet olsun 💗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder