1 Mayıs 2019 Çarşamba

KARAMELLİ PATLAMIŞ MISIR




Karamelli Patlamış Mısır 

Malzeme

2 çay bardağı cin mısır 
1 su bardağı toz şeker
50 gr tereyağı 
3 yemek kaşığı krema
1 fiske tuz
1/2 çay kaşığı karbonat (sosun iyi kabarmasını ve mısıra karışmasını sağlıyor😉)

 Yapılışı

Mısırı yağsız olarak patlatıp bir kenara alın. Sos tenceresine şekeri alıp orta ateşte hiç karıştırmadan karamel rengini almasını sağlayın. Şekeri yakmamaya dikkat edin. Üzerine tereyağını, tuzu ve kremayı ilave edip karıştırın. Tüm malzemeler iyice karıştıktan sonra karbonatı ekleyip tekrar karıştırın. Geniş bir tepsiye mısırı döküp yayın. Üzerine karamel sosu döküp kaşık ile iyice karıştırıp tüm sosun mısırları bulamasını sağlayın. İster bu şekil de tüketin isterseniz de yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine mısırı döküp yaydıktan sonra 180 derecede 5 dk tutup kızartın. Bu şekilde daha çıtır oluyor ama benim tercihim fırında pişirmeden yemek 😊😉

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder