13 Mart 2019 Çarşamba

PROFİTEROL TARİFİ



PROFİTEROL TARİFİ


KREMA MALZEME :

1lt. süt 
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı buğday nişastası 
1 yumurta 
1 pk. krema (200ml)
1 pk.vanilin 


YAPILIŞI:

Un - nişasta - şeker - yumurta - tencereye alınır azar azar süt ilave edilir telle pütürsüz olacak şekilde iyice çırpılır sütün hepsi ilave edip sürekli karıştırarak kaynatılır .Oldukça katı bir kıvamı olan karışım ara ara karıştırarak soğutulur . Mikser yada çırpıcı ile 3-4 dk. yüksek devirde çırpılır kremayı ve isterseniz vanilini ekleyip önce düşük sonra yüksek devirde 5-6 dk . daha çırpıyoruz , çok amaçlı pasta kremamız hazır 💪 ağzı kapalı buzdolabında soğusun 


PATAŞU (şu ) HAMURU MALZEME : 


1,5 su bardağı su ( 250gr. )
70 gr. tereyağ yada margarin 
Bir tutam tuz 
1 çay kaşığı şeker 
1 + 1 bardaktan iki parmak eksik un ( 180 gr. )
4 yumurta 
1 vanilin 
YAPILIŞI : Su şeker tuz tereyağ bir tencereye alınır , kaynayınca un ilave edilir hızla karıştırılır sürekli karıştırarak kısık ateşte 5 dk pişirilir ocaktan alınır hamur ılıdığında yumurtalar mikserin düşük devrinde teker teker yedirilir sonra yıldız uçlu sıkma torbasına doldurulup tepsiye halka şeklinde sıkılır . 170° C ısıtılmış fırına verilir fırının kapağı açılmadan kabarıp kızarana kadar pişirilir ( 30 dk kadar ) daha sonra bıçakla ikiye bölüp arasına krema sıkıyoruz üzerine de pudra şekeri eleyelim

tarif ulviyeden_tarifler e aittir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder