29 Nisan 2019 Pazartesi

PADİŞAH YASTIĞI (YALANCI EKMEK KADAYIFI)



MALZEMELER


Keki için;

3 yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik şeker 
3 yemek kaşığı ılık su
1 su bardağı irmik
1 vanilya 
1 kabartma tozu 
1 su bardağı ilaveten 1 yemek kaşığı un 


Arası için;
1 paket krem şanti 
1 su bardağı süt 
2 yemek kaşığı labne peyniri (olmasa da olur)

Şerbeti için;
2 su bardağı şeker 
2,5 su bardağı su,
birkaç damla limon suyu

Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.Ilık su,vanilya,irmik katıp çırpıyoruz en son unu ve kabartma tozunu katıp karıştırıyoruz.Yağlanmış kelepçeli kalıba döküp 180 derecede 25-30 dk kadar pişiriyoruz.Fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.Şerbeti için şekeri,suyu,limon suyunu katıp kaynatıyoruz.Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 5-6 dk daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.Kreması için krem şantiyi 1 bardak sütle çırpıp üzerine 2 yemek kaşığı labne peynirini katıp çırpıyoruz.Keki ortadan kesip şerbetin yarısını kekin alt kısmına döküyoruz.Üzerine kremayı yayıyoruz.Kekin üste gelecek kısmını 12 üçgen parçaya bölüp kremanın üzerine yerleştiriyoruz.Kalan şerbeti üstteki dilimlerin üzerine döküp şerbetini çekmesi için bekletiyoruz.İstediğimiz gibi süslüyoruz.💕

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder