Herkese merhaba 🤗Kışın hastalıklardan korunmak için sizler neler yapıyorsunuz.Biz bol bol meyve tüketiyoruz 😊Kuzey sevmiyor tabi alışamadı bebekken bir şeyler yedirmek ne kadar da kolaydı,büyüdükçe kendi kararlarını kendi veriyor,kendi istediği olsun istiyor ben de saygı duyuyorum 😊 Bugün size kış aylarında yapabileceğiniz c vitamini deposu bir tatlı tarifiyle geldim 😊😊Portakallı etimek 😍 hem çok hafif, hem de çok lezzetli denemeyen kalmasın 🤗💟💟💟
PORTAKAL SOSLU ETİMEK TATLISI
Malzemeler
10 adet tuzsuz etimek
Şerbeti İçin:
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
2 damla limon suyu
Muhallebisi İçin:
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker
3 tatlı kaşığı nişasta
1 tane yumurta sarısı
1 paket vanilya1 yemek kaşığı tereyağı
Portakal Sosu İçin:2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
Şerbet için; orta boy bir tencere içine 1 buçuk su bardağı su ve 1 buçuk su bardağı toz şeker koyun.
Şeker eriyene kadar karıştırın.Ardından şerbeti kaynamaya bırakın.
Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 2 damla limon suyu ekleyin.
5 dk kadar daha kaynatıp, ocaktan alın.Diğer taraftan dikdörtgen bir borcam içine 10 adet etimeği yanyana dizin.
Üzerlerine hazırladığınız şerbeti kepçe yardımı ile güzelce gezdirin.
Şerbeti iyice çekmelerini bekleyin.
Muhallebi için; derin bir tencere içine 3 su bardağı süt koyun.
Üzerine 1 adet yumurta sarısı, 3 yemek kaşığı un, 1 çay bardağı toz şeker ve 3 tatlı kaşığı nişasta ekleyip, iyice çırpın.
Tencereyi ocak üzerine alın.Sürekli karıştırarak, koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
Ocaktan almaya yakın 1 paket vanilya ve 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip, karıştırın.
Hazırladığınız muhallebinin ilk sıcaklığının gitmesi için 2 dakika kadar bekletin.Daha sonra şerbetli etimeklerin üzerine muhallebiyi dökün.
Portakal sosu için; orta boy bir tencere içine 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu, 2 yemek kaşığı toz şeker ve 2 yemek kaşığı nişasta ekleyin.
Sürekli karıştırarak, hafifçe koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
Daha sonra ocaktan alıp, 1-2 dk kadar ılımaya bırakın.
Etimekli muhallebinin üzerine hazırladığınız portakal sosunu dökün.
Oda ısısında soğumaya bırakın.
Daha sonra buzdolabında en az 3-4 saat soğumaya bırakın.
Hazırladığınız portakal soslu etimek tatlısını dilimleyerek, soğuk servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder