24 Aralık 2018 Pazartesi

BAYATLAMAYAN POĞAÇA TARİFİ



Bugün size bayatlamayan şerit poğaça tarifiyle geldim 😊😊Sadece şerit değil tabi sizler istediğiniz şekli verebilirsiniz ❤️❤️Biz hepsini yiyemediğimiz için genelde buzdolabı poşetlerine alıp buzluğa atıyorum 👍 Misafir geldiğinde tost makinesinde ısıtabilirsiniz.İlk gün ki gibi yumuşacık oluyor 😍Mutlaka denemelisiniz 💝💝Yapılış aşamalarını da ekliyorum 💓 mutlu günler 💟💟💟




ŞERİT POĞAÇA


1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ 
2 yemek kaşığı şeker
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
İçi için



Peynirli maydanozlu harç (isteğe göre farklı iç harç kullanabilirsiniz)
Üzeri için;



1 yumurta sarısı

Bayatlamayan Şerit Poğaça Tarifi'nin Yapılışı

Süt, şeker ve maya yoğurma kabına alınarak maya çözülene kadar karıştırılır.
Sıvı yağ, yumurta akı, su ve tuz ilave edilerek tekrar karıştırılır.
Yavaş yavaş un eklenerek hamur yoğrulur.
Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
Üzeri temiz bir bez ile örtülerek yarım saat kadar mayalandırılır.

Tezgaha çok az un serpilerek mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça kopartılır ve şekillendirilir.
Ben şerit poğaça şeklinde yaptım, bunun için hamur oval şekilde açılır.
Resimdeki gibi kesikler oluşturulur.

İç harcı yerleştirilerek rulo yapılır ve ay şekli verilir. Fotoğraflardan çok daha net bir şekilde görebilirsiniz.
Tüm hamur şekillendirildikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülerek 20 dk kadar tepside mayalandırılır.

190 C önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20dk altı üstü kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder