İçerisindeki portakal suyu ve portakal kabuğu sayesinde lezzeti zirveye çıkmış bir revani tarifi o!😍Haşhaşın verdiği çıtırlığa ise bayılacaksınız!🤩
Haşhaşlı Revani
Malzemeler
Hamuru için:
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı haşhaş
3 adet yumurta
1/2 su bardağı portakal suyu
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 - 2 su bardağı un
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
4 damla taze sıkılmış limon suyu
Püf Noktası
Şerbetin soğuğa yakın ılık ve kıvamlı, tatlının sıcak olmasına özen gösterin.Sıcak şerbet sıcak tatlı, yumuşak dokulu bir tatlı elde etmenize yardımcı olacaktır. Şerbeti yaparken kaynayan şekerli sulu karışıma limonu en son ekleyerek şerbetinizin daha kıvamlı olmasını sağlarsınız.
Yapılışı:
Tatlının öncelikle şerbetini hazırlayarak başlayalım. Bir tencereye su ve toz şekeri alın. Karıştırıp kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave ederek birkaç dakika daha kaynatın ve ocaktan alarak soğumaya bırakın. Yumurtaları bir kabın içerisine kırın ve toz şekerle birlikte güzelce çırpın. Üzerine sıvı yağ, portakal suyu ve yoğurdu ilave ederek çırpmaya devam edin. İrmiği, haşhaşı, portakal kabuğu rendesi, kabartma tozu ve vanilini de ilave edin. Tüm malzemeleri güzelce çırpın. Ardından unu eleyerek azar azar harca ilave edin. Güzelce çırptıktan sonra yağlanmış dikdörtgen bir borcama ya da kalıba dökerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Revaniniz fırından alın. Revani sıcak şerbetiniz ılık bir haldeyken şerbetini verin.Şerbetini güzelce çekmesini ve ılımasını bekleyin. Şerbetini tamamen çekince dilimleyerek servis edin. Üzerini dilerseniz Hindistan ceviziyle de süsleyebilirsiniz.
Servis Önerisi
Yanına bir parça kaymak ilave edebilir veya fıstık gibi malzemelerle süsleyebilirsiniz. Dilerseniz krem şanti çırparak üzerine sürebilir, dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder